Elszíneződött fogak fehérítése

A fogfehérítő anyagok hatása

A fogfehérítő anyagok hatása

Hogyan hatnak a fogfehérítő anyagok?

Következő cikkünkben a fogfehérítő anyagok fogakra gyakorolt hatásáról olvashatnak!

A fogfehérítő anyagok hatása

Érdemes szakemberhez fordulni, ha fogfehérítést szeretnék?

A fogfehérítés a fog színének kémiai úton történő világosabbá tétele. A folyamat oxidáción alapul, a hidrogén-peroxid a fogakban lévő pigmenteket oxidálja. Azaz, a fehérítőszer nem a fog szövetével lép kapcsolatba! A különböző fogfehérítő anyagok a hidrogén-peroxid koncentrációjában különböznek egymástól. Az otthon alkalmazható szerek kisebb koncentrációban tartalmazzák az oxidáló anyagot, mint a rendelői fogfehérítés során használt fehérítőszerek.

A fogfehérítő anyagok hatása

Az utóbbi években mind a fehérítő eljárások száma, mind a fehérítő anyagok kínálata ugrásszerűen megnőtt. Annak függvényében, hogy milyen fogfehérítő módszert alkalmazunk, különféle anyagokat használhatunk Az eltérő kezelések közös vonása, hogy a fogat fehérítő anyag egy oxidálószer, amelyet különböző formában és koncentrációban alkalmazunk. Az anyag formáját és koncentrációját a fogelszíneződés oka, és a kiválasztott módszer határozza meg.

A fogfehérítő anyagok hatása

A fogfehérítéshez leggyakrabban használt oxidálószer a hidrogén-peroxid H2O2, a karbamid-peroxid és a nátrium-perborát. Azonban ezek közül bármelyik anyagot használjuk, az aktív hatóanyag minden esetben a H2O2.

-Hidrogén-peroxid (H2O2)

A hidrogén-peroxid nem csak a fogak fehérítésére használatos anyag, emellett a mindennapi élet számos területén alkalmazzák. Többek között megtalálható a mosóporokban, a kozmetikában, a fodrászatban. Az orvostudomány dezinficiáló anyagként használja. Miután a hidrogén-peroxidnak baktérium-, vírus- és gombaölő hatása is van, 1-3 %-s oldatát, mint enyhe dezinficiens szert, már régóta alkalmazzák a fogak és a szájnyálkahártya lemosására. Bakteriológiai vizsgálatok azt is igazolták, hogy a fogszuvasodás kialakulásában szerepet játszó baktériumok ellen is hatékony.

A H2O2 az élő szervezetben is jelen van, és fontos szerepet játszik a különböző életműködésekben.  A szájüregben a Streptococcus mitis és sanguis termeli a legnagyobb mennyiségben.

Páciens vélemény

Nagyon boldog vagyok, mert gyönyörű színűek lettek a fogaim. Hála a Győrfi doktornőnek. Kovácsné

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt!

Telefonszám: 06-20/243-41-75