Fogfehérítés eredményesen

A fogfehérítést befolyásoló tényezők

A fogfehérítést befolyásoló tényezők

Az elszíneződés oka befolyásolja a fogfehérítést?

Tudta, hogy az elszíneződés oka meghatározza a fogfehérítés módszerét?

Az elszíneződés okát a fogorvosnak diagnosztizálni kell. Ez azért fontos, mert az elszíneződés oka, egyértelműen meghatározhatja a fogfehérítés módszerét.

A fogfehérítést befolyásoló tényezők

Egy jól felszerelt fogászati rendelőben, több féle módszer és anyag is rendelkezésére áll a fogorvosnak, és nagyon nem mindegy, hogy melyik elszíneződésnél milyen fogfehérítő anyagot választ a fogorvos. Ha pl. az elszíneződés a gyökérkezelés miatt alakult ki, a fogorvosnak teljesen más eljárást alkalmaznia, mintha élő fogak színeződnek el.

A fogfehérítést befolyásoló tényezők

Fehér fogak már egy óra alatt?

Igen, nálunk a fogak fehérítésére már egy óra is elegendő. Az eljárást megelőzően elvégzünk egy szájhigiénés kezelést, amely során nem csak a fogkövet, hanem a fog szuvasodását okozó lepedéket is eltávolítjuk. A fogkő eltávolítás során az ultrahangos készülék fájdalom nélkül távolítja el a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. Ez a kezelés egyáltalán nem fájdalmas! Itt jegyezném meg, hogy a fogkő eltávolítást legalább félévente célszerű megismételni, a fogak épségének és szépségének megőrzése érdekében.

A fogkő eltávolítása után minden esetben szükség van a fogfelszínek speciális polírozó anyaggal történő áttisztítására, amelyet az e célra szolgáló gumiharangokkal és kefékkel végzünk. A fogak polírozását követően, a leszárított fogfelszínekre – az íny védelme nélkül – a frissen összekevert fogfehérítő anyagot ecset segítségével 2 mm vastagságban felhelyezzük. Ezt követően az anyagot egy aktiváló berendezéssel, 10 percen keresztül megvilágítjuk.

A fogfehérítést befolyásoló tényezők

A tíz perc leteltét jelző akusztikus jelzés után, a fogakon lévő fehérítőanyagot átkeverjük. Ami által az anyag oxigénhez jut, és ezért újra aktiválódik. A beállított fehérítési program során, amely hatszor 10 percet igényel, 1-1 perces megvilágítási ciklust 30-30 másodperces “pihenő” szakasz követ, az eredmény pedig, már 1 óra elteltével is rendkívül látványos.

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk.

Telefonszám: 06-20/243-41-75