Fogfehérítés hosszútávra

Fogfehérítés hosszútávra

Fogfehérítés hosszútávra

Mint bármelyik fogászati beavatkozásnál, a fogfehérítés esetében is a diagnózis és a kezelési terv felállításához részletes anamnézis felvételre és alapos klinikai vizsgálatra van szükség. A beavatkozás előtt meg kell vizsgálnunk mind a lágy, mind a kemény szövetek állapotát.

Élő fogak fehérítésekor a pulpa tágasságának megítéléséhez, gyökérkezelt fogaknál a gyökértömés ellenőrzése miatt röntgenfelvételt készítünk.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a fog elszíneződését kiváltó ok meghatározásának a fontosságát, hiszen annak ismeretében választjuk ki az adott esetnek megfelelő terápiás eljárást.

A szuvas, de fehéríteni kívánt fogakat ideiglenesen el kell látni. Már ennél a lépésnél fel kell hívni a páciens figyelmét arra, hogy a meglévő tömések, koronák nem fehérednek ki, ezért azokat a fehérítés után ki kell cserélni.

A kiváltó ok ismeretében a fogorvos többnyire képes megítélni, hogy a páciens fogai milyen mértékben fehéríthetők, és milyen hosszú távú lesz az elért siker. A fehérítést szolgáló technikákról, az elérhető esztétikai eredményről, valamint annak tartósságáról részletesen informálni kell a pácienst a beavatkozás előtt. Amennyiben a fogorvos úgy ítéli meg, hogy a fehérítés eredménye nem lenne kielégítő, porcelánhéj, illetve porcelánkorona készítése indokolt.

Fogfehérítés hosszútávra

PROFILAXIS

A fehérítés megkezdése előtt a pácienst professzionális szájhigiénés kezelésben részesítjük. Az ezen beavatkozással esetlegesen együtt járó ínysérülés miatt, ezt követően ajánlatos egy hetet várni a fehérítés megkezdésével. Már a professzionális fogtisztítás is jelentős esztétikai javulást eredményezhet a plakk és más lerakódások eltávolítása által, annak ellenére, hogy ez nem befolyásolja a színbéli adottságokat.

Fogfehérítés hosszútávra

A különféle kezelések közös vonása, hogy a fogak fehérítésére szolgáló anyag minden esetben egy oxidálószer, amelyet különböző formában (zselé, por, oldat) és különböző koncentrációban használunk. A fogelszíneződés oka és a kiválasztott technika határozza meg, hogy melyik anyagot milyen koncentrációban, illetve milyen halmazállapotban alkalmazzuk.    A leggyakrabban használt oxidálószer a hidrogén-peroxid, a karbamid-peroxid és a nátrium-perborát.

Fogfehérítés hosszútávra

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk.

Telefonszám: 06-20/243-41-75