Esztétikai kérdés a fogfehérítés?

Esztétikai kérdés a fogfehérítés?

Esztétikai kérdés a fogfehérítés?

Csupán esztétikai kérdés a fogfehérítés?

A fogfehérítés gyakran nem csak esztétikai beavatkozás, hanem terápiás kezelés is egyben. Nagyon sok olyan ember létezik, akiket fogaik állapota már annyira zavar, hogy nem mernek mosolyogni, vagy eltakarják a szájukat beszéd közben. Ez pszichés frusztrációt okoz. Ilyen esetekben a fogfehérítés egyben terápiás kezelésnek is számít.

Esztétikai kérdés a fogfehérítés?

Többek között az esztétikai fogászat körébe tartoznak a külföldön rutinkezelésnek számító professzionális fogfehérítési módszerek is, melyek segítségével a fogorvosok részben vagy egészben korrigálni tudják a fogak elszíneződéseit. A világosabb fogak fiatalosabb, egészségesebb, ápoltabb megjelenést biztosítanak. Az utóbbi évtizedekben megfigyelhető fokozott esztétikai igény, nem is sejtett népszerűséget biztosított ennek a terápiás megoldásnak.

A professzionális fogfehérítés hatalmas sikerének valószínű magyarázata, hogy napjainkban azok a kezelések közkedveltek, amelyek amellett, hogy kimagasló esztétikai eredményt nyújtanak, fájdalommentesek, és a legkevesebb beavatkozással járnak. A fogfehérítés ezeknek a kritériumoknak teljes mértékben megfelel. Úgy garantál kiváló esztétikai hatást, hogy a kezelés nem jár fájdalommal, és a meglévő fogállományt maximálisan kíméli. Emellett egyszerűen kivitelezhető- és árban is kedvező eljárás.

A felsorolt előnyök ellenére, a professzionális fogfehérítés a mai napig sem terjedt el hazánkban olyan mértékben, mint ahogy az várható lenne a külföldi példák és az itthoni igények alapján. A hazai fogorvosok nagy része, azokban az esetekben is, melyekben a fogfehérítés hatékony terápiás eljárás lenne, invaziv beavatkozásokkal, koronákkal, jobb esetben héjakkal korrigálja az esztétikai zavart okozó elszíneződött fogakat.

Esztétikai kérdés a fogfehérítés?

Bár hazánkban a fogfehérítés elmélete már több mint egy évtizede az egyetemi curriculum része, a gyakorlati oktatásban nem szerepel. Figyelembevéve a fogfehérítés egyre táguló lehetőségeit, a 45 perces tantermi előadás csak ízelítőt adhat a témából. Ehhez hozzájárul még, hogy a fehérítéssel kapcsolatos új anyagok és eljárások száma évről-évre olyan rohamos mértékben növekszik, hogy a követésük, bizony nehézséget jelenthet.

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk.
Telefonszám: 06-20/243-41-75