A fogfehérítés előnyei

A fogfehérítés előnyei

A fogfehérítés előnyei

Sokan félnek a fogfehérítéstől, pedig nincsen rá semmi okuk! Szakértő kezében a fogfehérítő anyagok egyáltalán nem károsítják a fogakat, sőt a szájhigiénére kimondottan jó hatással vannak. Csökkentik a szájban lévő baktériumok számát, ezzel pedig a fogszuvasodás és az ínygyulladás veszélyét is.

A fogfehérítés előnyei

Korunk embere a média, és mindenekelőtt a reklámok hatására ideális külső megjelenésre vágyik. A reklámok a természetes szépség bemutatása mellett optikai trükkökkel is manipulálják a mai szépségideált, aminek alapján a fehér és csillogó fogak iránti vágy egyre erősebbé válik. Napjainkban a páciensek számára a „szép” fog legfontosabb kritériuma a fog formája mellett, a fog színe. A világos fogak az egészséget, az ápoltságot és az igényességet tükrözik, tulajdonosuk ez által vonzóbbá válik. Miután a jóléti társadalmakban az emberek többsége valamilyen szinten azzal is foglalkozhat, hogy megváltoztassa azt a képet, amit a tükörben lát, ezért egyre inkább nő az esztétikai kezelések iránti igény.

A fogfehérítés előnyei

A fogak elszíneződése, különösen a frontfogak területén sok esetben komoly esztétikai problémát jelent a páciens számára. Az elszíneződött fogak azonnal szembetűnnek, és rendkívül hátrányos benyomást keltenek. Az elszíneződött fogazat tönkreteszi az emberek mosolyát, csökkentve ezzel önbizalmukat. Még azok az emberek is, akik egyébként nem fordítanak kellő figyelmet fogazatuk állapotára, a „kirakatban lévő” fogaikat rendbe hozatják, mert azt mindenki látja.

A fogfehérítés előnyei

Napjainkban egyre inkább nő azoknak a pácienseknek a száma, akik ugyan szeretnének szép fogakat, de nem pótlások árán. Ez a szemléletbeli változás kihat a fogászati ellátásra is.   Egyre inkább azok a kezelési koncepciók kerülnek előtérbe, amelyek amellett, hogy a funkcionalitás és az esztétika területén a maximumra törekednek, a fogakat érő traumákat minimalizálni igyekeznek (kerámiahéj, UDA-rendszer, stb.).

A pótlások elkészítése egyrészt az egészséges fogszövetek komoly mértékű veszteségével jár, másrészt miután a restaurációkat időnként cserélni kell, a páciens bekerül egy olyan fogászati kezeléssorozatba, ahonnan többet nem tud kilépni. 

Telefon: 06202434175