Káros-e a fogfehérítés?

Káros-e a fogfehérítés?

Káros-e a fogfehérítés?

Nem! A közhiedelemmel ellentétben a fogfehérítő anyagok nem a zománc felszín maratásával, hanem oxidáció révén érik el a kívánt esztétikai eredményt. A fogak szerkezetében így bizonyítottan nem idéznek elő semmiféle káros változást. Nyugodtan kijelenthető, hogy sem a zománcréteg, sem a dentin nem károsodik. A kezelést követően átmenetileg felléphet a fogak kisebb mértékű hideg érzékenysége, amely néhány óra alatt elmúlik.

Káros-e a fogfehérítés?

Ahányféle megoldási lehetőség létezik a fogfehérítésre, legalább annyi tévhit és mendemonda kering a beavatkozással kapcsolatban. A fehér fogak érdekében itt az idő rendet vágni közöttük.

A fogászati rendelők kezelései jobb eredményeket biztosítanak, két okból is. Az egyik: a rendelők 35 százalékos hidrogén-peroxidot használnak, míg a bolti termékek peroxidtartalma 6 százalék, másrészt több ideig is vannak fent a fogakon (körülbelül egy órán át). Ezért is van az, hogy a fogászaton vásárolt fehérítőszetteknek jobb hatása van a gyógyszertáriakhoz képest. Persze a bolti változatoknak is megvan a maguk értelme: segítenek fenntartani a fogászaton elért állapotot.

Káros-e a fogfehérítés?

Tévhit: sosem ihatunk a fehérítés után kávét vagy bort

Ha ez igaz lenne, senki sem használná. A fogorvosok azt szokták mondani, hogy a fehérítés után pár napig kerüljük el a savas vagy “erősen foltosító” ételeket és italokat, mint a vörösbor, kávé, tea, szénsavas italok, narancslé, áfonyalé, szójaszósz vagy csokoládé. Bármi, ami egy fehér pólót megfog, az ugyanígy tesz a fogainkkal is. Aki nem tudja kihagyni a reggeli kávét, öntsön hozzá sok tejet és szívja fel szívószálon keresztül.
Káros-e a fogfehérítés?
A fogfehérítőanyagok nem a fogakkal lépnek kölcsönhatásba, hanem a fogakban lévő elszíneződést okozó pigment anyagokkal. Így, a fogfehérítés nem károsítja a fogakat. Sőt!  A fogfehérítőanyagok fertőtlenítő hatással vannak a fogakra.
Csak, a fogorvos által végzett professzionális fogfehérítés eredményes és biztonságos!
Sok kolléga küld hozzánk beteget fogfehérítésre, mert Magyarországon a fogfehérítést dr. Győrfi Adrienne oktatja, tanítja.
Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk.
Telefonszám: 06-20/243-41-75