Fogas kérdések: Természetes fogfehérítő módszerek

A rendszeresen fogászati ellenőrzés mellett használhat természetes fogfehérítő módszereket is!

Természetes fogfehérítő módszerek  

Először is kerüld a kávé, a fekete tea fogyasztását és a dohányzást! Ám mindemellett van még néhány természetes praktika, amit kipróbálhatsz, ha hófehér mosolyra vágyódsz.

Arról azonban ne feledkezz meg, hogy ezeket a trükköket sem lehet túl gyakran alkalmazni, hiszen bármi, ami fehéríti a fogaidat, roncsoló hatással van a zománcrétegre.

Fehérítés eperrel

Az eper almasav tartalmának köszönhetően fehéríti a fogakat, és halványítja az elszíneződéseket. Bár nyilvánvalóan nem annyira hatékony, mint a fogorvosok által alkalmazott fogfehérítő módszerek, mégis működik. Ugyanakkor, ha túl sűrűn alkalmazod, az eper is károsítja a fogzománcot.

Szódabikarbóna

Jól bevált házi praktika a szódabikarbónás fogfehérítés. Ritkán alkalmazva, eltávolítja a külső elszíneződéseket. Ne használd gyakran, mert ez is károsítja a fogzománcot!

Citrom, mint fogfehérítő

Mivel a citromsav igen erőteljesen károsítja a fogzománcot, csak ritkán alkalmazd a gyümölcsöt fehérítésre. Az eredmény azonban rendkívül látványos: a citrom ugyanis hatékonyan távolítja el, akár a dohányzás okozta foltokat is.

Visszalépés a fogas kérdésekhez