Kinek ajánljuk a fogfehérítést?

Kinek ajánljuk a fogfehérítést?

Kinek ajánljuk a fogfehérítést?

  • Mindenkinek, aki nincs megelégedve a saját fogainak a színével!
  • Gyökértömést követően, elszíneződött fogak fehérítésére.
  • Olyan pácienseinknek, akiknek fémmentes fogpótlást (koronát) készítünk, és az alatta lévő elszíneződött csonk áttűnhet, rontva ez által a korona esztétikai hatását.

Kinek ajánljuk a fogfehérítést?

Fogaink természetes színe velünk született adottság. Az évek során különböző színezőanyagok rakódhatnak a fog szöveteibe, melyek kozmetikai problémákat okozhatnak. Elszínezheti a fogakat a tea, kávé, vörösbor, dohányfüst, különböző gyógyszerek. Idővel a fogzománc vastagsága is csökkenhet, így a mélyebben található, sötétebb színű dentin erősebben áttűnik a zománcon. Ezen okokból kifolyólag az idő előrehaladtával a fogak színe sárgásabbá, szürkésebbé, sötétebbé válik.

Kinek ajánljuk a fogfehérítést?

A fogak elszíneződése komoly esztétikai problémát jelenthet. Korábban a fogszín helyreállítására csak a teljes fémmentes koronák és héjak álltak rendelkezésre. Miután a fogfehérítés teret hódított, ezeket az ép fog károsításával járó módszereket ma már nem használjuk az elszíneződött fogak leplezésére.

Kinek ajánljuk a fogfehérítést?

Fehér fogakkal külseje esztétikussá, harmonikussá varázsolható!

Nem csak noninvazív és egyszerűen kivitelezhető eljárás, de emellett a legolcsóbb technika az elszíneződött fogak terápiás megoldásai között. Amennyiben egy elszíneződött fog esetében a fogfehérítést választjuk kezelésként, kimarad a protetikai munkákkal együtt járó relatíve időigényes és költséges fogtechnikai munkamenet. Ráadásul minden korosztálynál -fiataltól idős korig- számításba jöhet.

Szintén a fogfehérítés előnyei közé sorolható, hogy a fogfehérítésen átesett páciensek a jó irányú pszichés változásokon túl, nagyobb figyelmet fordítanak szájhigiénéjükre.

Nem csak az egészség, de a fogazat szempontjából is ártalmas a dohányzás, ugyanis a fogak felszínére rakódó különböző kátrányszármazékok elszínezhetik a dohányosok fogait. A sárgás-barna elszíneződés a fogak lingualis-, approximalis-, valamint buccalis felszínek nyaki részein keletkezik . A dohányzás elszíneződést okozó hatását, az erős dohányosok cigarettát tartó ujjainak sárgás elszíneződése is bizonyítja. Az állandó pipázás ugyancsak a fogak jellegzetes elszíneződését okozhatja.

A fogak nyaki részén, megfigyelhető körkörös elszíneződés esztétikailag zavaró.

Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelő, várjuk Önt!

Telefonszám: 06-20/243-41-75