Fogas kérdések: Nincs fájdalom és rossz emlék

Nincs fájdalom és rossz emlék, csak egy gyönyörű álom és még gyönyörűbb fogak!

Nincs fájdalom és rossz emlék  

Az altatásban végzett fogászati ellátás mind azok számára előnyös, akik szeretnék elkerülni az ébrenléti állapotban esetleg érzékelhető kellemetlenségeket- nyilatkozta Dr. Győrfi Adrienne a Semmelweis Egyetem docense.

Az altatást nem a fogorvos, hanem az altatóorvos végzi. A páciens a kezelés során végig a fogászati székben ül.

A fogászati kezelés végén, az altatóorvos felfüggeszti az altatószerek hatását, mire a páciens magához tér. Ezt követően a beteg a saját lábán megy ki a rendelőből, majd rövid pihenés után kísérővel elmehet. Altatásban bármilyen fogászati beavatkozás elvégzése lehetséges: fogkő eltávolítás, vésés, foghúzás, fogfúrás, fogcsiszolás, lenyomatvétel. Az altatás időtartama –a fogászati ellátás függvényében- 3,5 óra lehet maximálisan. Ez idő alatt számos fogászati beavatkozás, több foghúzás, vésés, fogtömés elvégezhető.

A rendelőnkben végzett altatásos fogászati kezelést megelőzően nincs szükség kivizsgálásra, hiszen ez az altatás teljesen veszélytelen. Természetesen az altatóorvos az altatás előtt kikérdezi a beteget, és figyelembe veszi a páciens által elmondott betegségeket, gyógyszerszedést.

Az altatásban történő kezelések árai megegyeznek a hagyományos módon végzett kezelések áraival, a páciensnek csak az altatás díja jelent többletköltséget.

Visszalépés a fogas kérdésekhez