Fogfehérítés 2019

Fogfehérítés 2019

Fogfehérítés 2019

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a fog elszíneződését kiváltó ok meghatározásának a fontosságát, hiszen annak ismeretében választjuk ki az adott esetnek megfelelő terápiás eljárást.

A szuvas, de fehéríteni kívánt fogakat ideiglenesen el kell látni. Már ennél a lépésnél fel kell hívni a páciens figyelmét arra, hogy a meglévő tömések, koronák nem fehérednek ki, ezért azokat a fehérítés után ki kell cserélni.

A kiváltó ok ismeretében a fogorvos többnyire képes megítélni, hogy a páciens fogai milyen mértékben fehéríthetők, és milyen hosszú távú lesz az elért siker. A fehérítést szolgáló technikákról, az elérhető esztétikai eredményről, valamint annak tartósságáról részletesen informálni kell a pácienst a beavatkozás előtt. Amennyiben a fogorvos úgy ítéli meg, hogy a fehérítés eredménye nem lenne kielégítő, porcelánhéj, illetve porcelánkorona készítése indokolt.

Fogfehérítés 2019

A fehérítés megkezdése előtt a pácienst professzionális szájhigiénés kezelésben részesítjük. Az ezen beavatkozással esetlegesen együtt járó ínysérülés miatt, ezt követően ajánlatos egy hetet várni a fehérítés megkezdésével. Már a professzionális fogtisztítás is jelentős esztétikai javulást eredményezhet a plakk és más lerakódások eltávolítása által, annak ellenére, hogy ez nem befolyásolja a színbéli adottságokat.

Fogfehérítés 2019

A gyökérkezelt fogak nagy része idővel elszíneződik. Amennyiben a szomszédos fogak színe megfelelő, akkor csak a gyökérkezelt fogak fehérítése indokolt. Ilyen esetekben a belső fogfehérítési eljárások alkalmazhatók, azaz a fogbélkamra felől történik a fog fehérítése.

A belső fehérítés indikációjaként kell megemlítenünk azokat az eseteket is, amikor az élő fogak külső fehérítéssel elért eredménye nem kielégítő (pl. tetraciklines elszíneződés). Ilyenkor a fogakat először gyökérkezeljük, majd utána végezzük a belső fehérítést.

A belső fehérítés prognózisát többek között az elszíneződés óta eltelt idő befolyásolja. Az eredmény annál jobb, minél rövidebb ideig állt fen az elszíneződés.

A belső fehérítés a fog gyökértömése után azonnal elvégezhető.

Fogfehérítés 2019

Imádtam a fogfehérítést, mert semmit sem éreztem!

Keresse fel a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőt, mi mindenre figyelünk.

Telefonszám: 06-20/243-41-75