Fogas kérdések: Ragyogó mosoly a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben!

A gyönyörű, hófehér mosolyért nem kell Hollywoodba menni, elég csak néhány tanácsot megfogadni és pár dologgal tisztába lenni:

ragyogó mosoly a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben  

Tedd le...
a cigit, ne igyál vörösbort és / vagy kávét, de még teát sem! Igen, valószínűleg ezeket a szabályokat te is ismered, mégsem fogadod meg. Pedig ennél biztosabb dolog nincs is, a fent említett élvezeti szerek elszínezik a fogakat. Ezzel a kijelentéssel nem is érdemes vitázni.

Ne rögtön evés után moss fogat!
A rendszeres fogmosásnak, szájápolásnak olyan természetesnek kellene lennie, mint a fürdésnek vagy a fésülködésnek. Naponta, étkezés után kötelező alaposan áttisztítani a fogaidat ahhoz, hogy azok egészségesek legyenek, és megőrizzék természetes színüket.

A legjobb, ha fél órával az étkezés után teszed mindezt. Evés után, a szájüregben savas hatás keletkezik, amely gyengíti a fogzománcot. Ha ezután történik a fogmosás, akkor kárt tehetünk a fogzománcban.

Mondj nemet a házi praktikákra!
És mondj nemet minden olyan étel vagy háztartási szer fogfehérítőként való alkalmazására, amely károsíthatja a fogzománcot. A fehér fogak ugyan fontosak, de az egészséges fogak még ennél is fontosabbak! Az elvékonyodott fogzománc miatt pont az ellenkező hatást éred el, mint amit szerettél volna: a fogak enyhén sárgulni kezdenek majd, egyre érzékenyebbé válnak. Éppen ezért felejtsd el a citromot, a szódabikarbóna alapú fogfehérítőt, a házilag készített epres "fogkrémet" még akkor is, ha ezek fogfehérítő hatása közismert.

Visszalépés a fogas kérdésekhez