Fogas kérdések: Mikor nem ajánlott a fogfehérítés?

Kezdem azzal, hogy a fogfehérítés egy csodálatos fogászati kezelés, a fogorvos úgy fehéríti meg, világosítja ki a fogakat, hogy közben nem károsítja azokat.

Mikor nem ajánlott a fogfehérítés?  

Fogfehérítésnél a fogorvos nem csiszolja le az elszíneződött fogakat, nem tesz rá koronákat, sem héjakat, mégis fehérek lesznek a páciens fogai. A Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben végzett fogfehérítés fájdalommentesen éri el a kívánt hatást, Ön biztos eredményre számíthat.

Nagyon kevés olyan eset van, amikor a fogorvos nem ajánlja a fogfehérítést a páciensének. Ilyen ok lehet, ha a páciens a fogfehérítésre használt bármely fogfehérítő anyaggal szemben érzékeny vagy allergiás.

Bizonyos fogfejlődési rendellenességek esetén, amikor hiányzik vagy károsodott a fogak zománc felszíne, fogfehérítést nem szabad végezni! Ilyen esetben a fogorvos egyéb fogászati kezeléseket alkalmaz. Élő fogak esetében, ha túl tág a pulpakamra, a fogfehérítés a fogak érzékenységét okozhatja. Emiatt 13 éves kor alatt nem ajánlott fogfehérítést végezni.

Ha szuvas (lyukas) fogak vannak a páciens szájában, akkor a fogfehérítés előtt ideiglenesen el kell látnia a fogakat a fogorvosnak.

A fogak elszíneződésének számos oka lehet:

dohányzás

fogkőképződés

különböző színező anyagot tartalmazó ételek, italok (tea, kávé, vörösbor) gyakori fogyasztása

gyógyszerek

fogászati anyagok (amalgám, gyökértömő anyagok)

fogbél elhalás

gyökértörés

fogak fejlődési rendellenessége

túlzott fluorbevitel

életkor

Visszalépés a fogas kérdésekhez