Fogas kérdések: Mi határozza meg, hogy melyik fogfehérítési módszert alkalmazza a fogorvos?

Ön tudja, hogy mi alapján és milyen fogfehérítési módszert alkalmaz fogorvosa?

Mi határozza meg, hogy melyik fogfehérítési módszert alkalmazza a fogorvos?  

A probléma oka és súlyossága természetesen ad egy irányvonalat a fogorvosnak, hogy melyik eljárással érdemes próbálkoznia. Emellett azonban fontos, hogy megfeleljünk a páciens igényeinek is.

Van, aki a gyors, egyszeri kezelés híve. Nekik a rendelői fogfehérítést javaslom, amivel akár háromnegyed óra alatt elérhető a ragyogó fehér fogsor.

A rendelői eljárások között többféle módszer is van. Egyik legeredményesebb formája, hogy plazmaívlámpával (Remedent) aktiváljuk az elszíneződött fogakra helyezett fogfehérítő anyagot (Remewhite), amitől sokkal gyorsabb, hatékonyabb lesz a fehérítési folyamat, és még az ínyt sem kell védeni. Mások viszont inkább az otthoni, többszöri, hosszadalmasabb kezelés mellett döntenek, mivel ebben az esetben saját maguk határozhatják meg a fehérítés idejét.

Figyelemmel kísérhetik a fehéredést, így kontrollálhatják fogaik végső színárnyalatát is. Az otthoni fehérítésnél általában egy sín segítségével tartja fenn a páciens a fehérítőanyagot a fogain. Egy forradalmian új eljárás, a Metatray azonban egyesíti a rendelői plazmaíves technológiának és az otthoni eljárásnak az előnyeit, mivel az ennél a módszernél alkalmazott kanálba be van építve a plazmaív rendszer.

Visszalépés a fogas kérdésekhez