Fogas kérdések:

A fogfehérítés az egyik legkellemesebb fogászati kezelés!

A fogfehérítés során nem károsodik a fog!

a fogfehérítés az egyik legkellemesebb fogászati kezelés  

A fogászati kezeléseken belül a fogfehérítésnek többek között azért van létjogosultsága, mert napjainkban a modern fogászat egyik célja a minél tökéletesebb fogászati esztétika elérése. Ennek magvalósításához egyre inkább olyan fogászati kezelési koncepcióknak kell előtérbe kerülniük, amelyek segítségével a fogorvos minimalizálni igyekszik a fogakat érő traumákat. Az elszíneződött fogak fogászati kezelésében a legkíméletesebb fogászati beavatkozásnak a fogfehérítés tekinthető. Sokkal kíméletesebb fogászati eljárás, mintha az elszíneződést héjjal vagy koronákkal korrigálná a fogorvos.

Mi tekinthető jobb fogászati megoldásnak, ha a fogorvos lecsiszolja az elszíneződött fogat, vagy, ha a fogorvos megfehéríti az esztétikailag problémát okozó fogat?

A fogfehérítés indikációja

A fogfehérítés legáltalánosabb indikációja a páciens, fogszínével kapcsolatos esztétikai igényének a kielégítése. Emellett a fogfehérítés szakmai szempontból is indokolt lehet. Gondoljunk arra, hogy ha pl. fémmentes fogpótlásokat (pl. héj, korona, híd, stb.) készít a fogorvos, akkor a korona, a fogpótlás alatt lévő elszíneződött fog sötét színe áttűnhet, rontva ezzel a fogpótlás esztétikai eredményét.

Manapság a páciensek részéről egyre nagyobb igény tapasztalható a fogfehérítésre, aminek oka, hogy az eljárás noninvazív módon (tehát nem károsítja a fogakat) korrigálja az elszíneződéseket. Ha nem ad a fogorvos lehetőséget a páciensnek az őt kimondottan zavaró fogászati probléma megoldására, akkor akár pszichés elváltozások is kialakulhatnak benne. Amennyiben az elszíneződött fog esetében alaki- és funkcióbeli eltérés-, helyzeti rendellenesség nincs, valamint elég foganyag áll rendelkezésre, úgy a fogfehérítés a legoptimálisabb fogászati kezelés. Számomra meglepő módon többször találkoztam olyan fogászati esettel, amikor a páciens, fogainak helyzeti- és/vagy alaki rendellenessége ellenére, csak a fogak színén akart változtatni, és az említett fogazati rendellenességek megszűntetését szolgáló kezelést ellenezte.

A fogfehérítésről mindent megtudhat a www.fehergyongy.hu/videok, a www.fehergyongy.hu/rolunk_irtak, a www.fajdalommentes-fogfeherites.hu/media_megjelenesek, a www.fajdalommentes-fogfeherites.hu/videok, a www.fajdalommentes-fogfeherites.hu/rolunk_irtak oldalakon.

Várjuk egy fájdalommentes fogfehérítésre!!

Visszalépés a fogas kérdésekhez