Fogas kérdések: Amit a fogfehérítésről érdemes tudni!

Többféle fogfehérítési eljárás létezik. A fogfehérítés belső vagy külső fogfehérítés lehet.

Amit a fogfehérítésről érdemes tudni!  

belső fogfehérítés: gyökérkezelt fogak esetében alkalmazza a fogorvos. Ha gyökérkezelést követően a foga elszürkült, akkor lehetőség van annak a (fogbél kamra) pulpakamra felől történő fehérítésére


külső fogfehérítés: élő fogak fehérítése során alkalmazza a fogorvos. Ebben az esetben a fogfehérítés a fog külső felszíne felől történik. Fehéríthető egy és/vagy néhány fog, de akár a teljes alsó-felső fogsor is.


Fájhat-e a fogfehérítés?

Sajnos vannak olyan fogfehérítési módszerek, amelyek a pácienseknek a fogfehérítés közben és/vagy a fogfehérítés után fájdalmat okoznak. Ezért fontos, hogy a páciens tájékozódjon arról, hogy abban a fogászati rendelőben, ahol igénybe veszi a fogfehérítést, milyen fogfehérítő anyagokat, eljárásokat alkalmaz a fogorvos. Kérdezzen rá, hogy a fogorvos által végzett fogfehérítés esetén várható-e fájdalom. Nálunk, a Fehérgyöngy Fogászati Magánrendelőben alkalmazott fogfehérítés biztos eredményt és fájdalommentes fogfehérítést biztosít. A fogfehérítés ezen módszerének a biztonságát igazolja, hogy a fogfehérítés közben nem kell védeni a lágy szöveteket a fogfehérítő anyaggal szemben, és kismamáknál is végezhető ezzel az eljárással fogfehérítés.

Próbálja ki, hogy ápolt legyen a külseje, és hogy merjen mosolyogni!

Visszalépés a fogas kérdésekhez